Nieuw gerecht proberen? Gespaard voor een pannenset? Dan weet je waarschijnlijk al dat pannen er in allerlei soorten en maten zijn. Wie op zoek gaat naar een nieuwe pan, komt vast en zeker ook keramische pannen en een keramische wok tegen. Deze keramische pannen worden veelvuldig verkocht. Dit komt vooral doordat eten er niet snel in aankoekt en omdat koken in een keramische wok erg plezierig is. Boven maak je deze pannen makkelijk en snel schoon. Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk wel keramische pannen aanschaffen. Waar je op moet letten? Dat staat in dit artikel!

1. Let op de dikte van de bodem
De dikte van de bodem is een belangrijk aandachtspunt bij keramische pannen. Als de bodem van een keramische wok dik genoeg is, wordt de warmte namelijk beter verspreid. Dit komt de kwaliteit van het eten uiteraard ten goede. Keramische pannen met een dikkere bodem gaan bovendien langer mee dan een keramische wok met een dunne(re) bodem. De bodem trekt minder snel krom, waardoor de pannen langer meegaan.

2. Let op de geschikte warmtebron
Kook je op inductie? Dan moet de bodem van een keramische wok magnetisch zijn. Weet dat je niet iedere pan op elke warmtebron kunt gebruiken. Koop daarom nooit nieuwe keramische pannen zonder te kijken naar de warmtebronnen waar deze geschikt voor zijn. Gelukkig kun je de meeste keramische pannen op vrijwel iedere warmtebron gebruiken. Wel een belangrijk aandachtspuntje dus!

3. Let op je favoriete gerechten
Voordat je keramische pannen koopt, bedenk dan eerst welk gerechten jij het liefst bereidt. Zoek je een pan om vlees in te bereiden? Dan kom je waarschijnlijk al snel bij een keramische wok uit. Ben je sowieso een fan van wokken? Dan is juist een koekenpan niet de beste keuze. Voor wokgerechten is het dan ook beter om een keramische wok te gebruiken.

4. Let op de afmetingen van de pan
Weet je inmiddels waar je keramische pannen voor wilt gebruiken? Dan ben je al goed op weg. Je moet namelijk ook naar de afmetingen van een keramische wok kijken. Niet alle keramische pannen zijn even groot uiteraard. Om te bepalen wat de juiste afmetingen zijn, kijk je vooral naar jouw gezinssamenstelling en woonsituatie. Woon je met vier of meer personen in een huis? Dan is het handig als je grote keramische pannen hebt. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer dan een keramische wok te gebruiken tijdens het koken.

5. Let op de handgrepen
Tot slot is het belangrijk goed naar de handgrepen van keramische pannen te kijken. Waarom is dit van belang? Omdat het niet wenselijk is dat deze warm worden wanneer je aan het koken bent. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Er zijn namelijk ook keramische pannen waarvan de handgrepen warm worden. Koop bovendien altijd een keramische wok met een stevige handgreep die fijn tilt.

Eet smakelijk & wok away!